Om Limeq AB

Välkommen till Limeq AB!

Jag ser fram emot att träffa dig!

Henrik Nordholm

Kalkutfällning från ett vattenverk

Limeq Hållbarhet Solceller
Stäppörn fotograferad av Henrik Nordholm

Limeq AB bildades 2020 av Henrik Nordholm, som har jobbat med applikationsförsäljning, främst inom miljöområdet i 15 år. 


Företaget erbjuder konsulttjänster både inom försäljning och affärsutveckling, men även inom specialistområdet kalk med de olika tillämpningar och många möjligheter som finns i detta fantastiska naturmaterial.


Det är en massiv efterfrågan på kalkprodukter i samhället och därtill ett stort behov av kunskap och av en helhetsbild på hur man använder produkterna på ett effektivt sätt.


Dvs att man väljer rätt typ av kalkprodukt, förstår kemin bakom och hur produkten fungerar i processen tillsammans med andra kemikalier. I tillägg hur man kommer tillrätta med de utmaningar som kalken för med sig, t ex damning och igensättningar,  för ett bra utbyte och minimering av driftsstöringar. Att ha en väl fungerande- och säker utrustning och en personal som känner till hur produkterna fungerar. I tillägg utgör en stor del av kostnaden logistik, då produktval och ett väl fungerande logistikflöde i kombination med väl anpassade mottagningssilos är viktigt för att få optimala förutsättningar där man gör både ekonomin och miljön en tjänst. 


Har ett väl underbyggt perspektiv på detta då jag jobbat som leverantör av både gas- och kalkprodukter i många år och under tiden specialiserat mig på dess tillämpningar. 

Förutom teoretiska kunskaper och utbildning inom t ex kemi och ekonomi (M.Sc), har jag jobbat i många år med teknisk försäljning av kalkprodukter och även gaser för tillämpningar inom vattenrening, fosfor- och rökgasrening, kemisk industri, papper & massa samt jordbruk, livsmedel & foder. I rollen har jag varit segmentsansvarig för ett stort spann av kunder och avtal, stora som små, där kalken är en av de viktigaste insatsvarorna för en fungerande produktion.


Under dessa år har jag besökt- och samarbetat med ett stort antal av Sveriges kommunala vatten- och reningsverk, värmekraftverk samt mängder av industrier inom de flesta branscher. Har också varit rådgivande till konsultföretag och på olika sätt varit inblandad i olika forsknings- och utvecklingsprojekt.


Detta har varit oerhört lärorikt och intressant!


Jag har hållt många utbildningar, fungerat som bollplank, rådgivare, plockat fram olika prover för tester, gjort försök och hjälpt till med olika kontakter. Jag har varit med från ax till limpa när det gäller många försäljningscase och nyanläggningar. 


Varför gör jag detta? Jag tycker det är kul och väldigt intressant. Jag brinner för miljöfrågor och tycker om och träffa- och jobba med människor. Har en positiv syn och en entusiasm som ofta smittar av sig. Jag drivs av att lära mig nya saker och vara med i processen att få mina kunder att utvecklas. Är prestigelös och har inget emot att dela med mig av mina kunskaper.


Jag känner väl till de leverantörer, kalksorter och förekomster som finns i norra Europa, med de för- och nackdelar som varje kalkkvalitet innebär. Ingen kalk är den andra lik. Har också ett stort nätverk bland olika transportföretag och är väl insatt i logistiska frågor.

Jag kan hjälpa Er att undvika de misstag och problem därav, som lätt kan uppstå om man inte känner till kalk och dess tillämpningar specifikt.

Hållbarhet


Miljön är en av mina hjärtefrågor och jag försöker ha ett positiv inställning till att vi kommer att kunna anpassa oss och på så sätt bromsa klimatförändringar och få behålla en fin natur med rik biologisk mångfald. 


För mig, min familj och företaget har jag därför nyligen investerat i solceller. Har 45 st 320W-paneler, merpart i sydvästläge som har en maxeffekt på 13,8 kWp. Dessa solceller levererar bl a el till familjens två bilar. En laddhybrid och en mindre elbil.

En häftig känsla att köra bilen med egenproducerad el! 


För längre resor tar jag gärna tåget och jag försöker hålla nere flygandet. 

Övrigt


Som hängiven fågelskådare och naturfotograf är det många som träffat på mig ute i markerna. Vill ni kika på mina bilder kan ni göra det här


Privat har jag hållt föreläsningar, visat bilder, berättat om projekt, lett exkursioner och besökt skolklasser. Driver och deltar i olika projekt som syftar till att få fler personer att ge sig ut och njuta av naturen. Det bakomliggande syftet är att personer som har en relation till naturen också skyddar den, vilket är en utmaning idag när många tillbringar tiden framför sina skärmar.


Det går bra att kontakta mig här om ni vill köpa, använda mina bilder eller boka en bildvisning. 

Kontakt

 
 
 
 

Copyright © Alla rättigheter på innehåll av bilder och texter är förbehållna Henrik Nordholm och Limeq AB.